Statische HTML5 of een WordPress-website? Wij helpen u beslissen!

Aangezien de vele voordelen van digitale marketing heeft slechts 53% van de kleine bedrijven wereldwijd een eigen website. Op de Canarische Eilanden, is dit percentage zelfs vele malen lager. Wat het meest opvallend is, is dat 20% van de kleine en middelgrote bedrijven bang is om geld te investeren in een eigen website. Ze beseffen niet, dat een eigen website niet per se duur hoeft te zijn. Een website kan tegenwoordig al gebouwd worden rond de 100 euro. Voor deze kosten kun je je domeinnaam, webhosting en wordpress installatie funderen.

De opties

De beslissing om een website te bezitten gaat gepaard met overwegingen van verschillende onderliggende factoren. Samengevat moet u een keuze maken uit de gepresenteerde opties. U wilt eenvoudig te gebruiken, vooral functionele en aantrekkelijk uitziende websites. WordPress en statische HTML-pagina's blijven de grootste opties die u heeft. Dit betekent dat u de website van de grond af aan bouwt of hulp vindt bij het maken van sjablonen om de website van uw keuze af te ronden. Laat ons eerst de twee opties die u heeft definiëren alvorens de voordelen ervan te onderzoeken.

Statische HTML Website

Statische HTML bestaat uit basis HTML en CSS, uitsluitend voor het bouwen van webpagina's. De resulterende webpagina verandert niet afhankelijk van de gebruikers; het ziet er voor iedereen die er toegang toe heeft hetzelfde uit, waar ze het ook doen. U kunt dynamische inhoud toevoegen voor verschillende bezoekers, maar dit is minimaal en wordt zelden gebruikt. Meestal zitten statische pagina's op een server en blijven ze hetzelfde als de naam doet vermoeden. Dit is de originele en traditionele methode om websites te bouwen en vereist professionele hulp.

WordPress

WordPress is een vorm van Content Management System (CMS) dat websites beheert. Hoewel de meeste mensen het nog steeds als een blogtoepassing beschouwen dankzij zijn vroegere reputatie, is WordPress een betrouwbaar CMS. Aanvankelijk hielp het platform miljoenen mensen met het bouwen van blogs en het delen van hun persoonlijke mening over zaken, maar gezien de effectiviteit van de resultaten was het belangrijk om het zakelijke aspect te introduceren en geld te verdienen aan zakelijke websites. Hoewel casual en recreatieve sites ook in overvloed aanwezig zijn, heeft WordPress veel bedrijven geholpen om betrouwbare online platformen te bouwen die hun klanten betrekken. Het is uitgegroeid tot het meest populaire CMS wereldwijd vanwege het gebruiksgemak. U heeft niet veel professionele hulp nodig om een website in WordPress te bewerken. In feite heeft u geen kennis van HTML nodig. U kunt bij de instructies wegklikken en volledige installaties online maken. Hier zijn enkele voordelen van elke optie die u wordt gepresenteerd wanneer u klaar bent om uw website te bouwen:

HTML 5

Deze nieuwste versie van een statische website heeft een overvloed aan voordelen, variërend van hoge snelheid tot optimale beveiliging voor ultieme betrouwbaarheid.

1. Betrouwbaarheid
U zult niet vaak geconfronteerd worden met fouten in de gegevens. Vandaag de dag kunnen uw HTML-bestanden overal gemakkelijk worden gehost.

2. Schaalbaarheid
U kunt het massale verkeer op deze website zonder problemen afhandelen. Met een verhoogde hoeveelheid bandbreedte kunt u oude statische websites een boost geven om op te schalen.

WordPress

Met WordPress kunt u content creëren, bewerken, beheren en publiceren op uw website, zodat u elke programmeertaal kunt leren. Het is niet meer alleen een platform voor bloggen, maar het meest betrouwbare contentmanagementsysteem dat eCommerce sites en professionele portfolio's host.

1. Bespaart kosten
Om te voorkomen dat u minstens €2.000 uitgeeft, kunt u eenvoudig en snel uw eigen platform bouwen met de middelen die beschikbaar zijn op WordPress. Voor een klein bedrijf wilt u geen fortuin uitgeven aan marketing. WordPress helpt u al deze kosten te besparen met een startbedrag van ongeveer €100.

2. Directe toegang
Dankzij WordPress kunt u vaak zelf als klant aanpassingen maken zonder enige moeite. Hierdoor, hoef je niet meer te wachten op een tussenpersoon voor je laatste aanpassingen. Het onderhouden van een website is veel werk en u moet updates maken om aan de normen van de veranderende wereld te voldoen. Zo moet u zich meten met de nieuwste mobiele technologie en betalen voor extra beveiliging om aanvallen van hackers te voorkomen. Ook moet u regelmatig nieuwe pagina's en content toevoegen om uw bezoekers betrokken te houden. Hier lost WordPress het probleem op. De moederwebsite wordt beheerd door WordPress en alles wat u nodig heeft is het installeren van veiligheidsplugins wanneer deze beschikbaar zijn om uw website te beschermen tegen schade.

3. Themas / Sjablonen
Misschien wel het spannendste aan WordPress is de overvloed aan beschikbare thema's om uit te kiezen. U kunt uw voorkeuren behouden en het beste uit uw kleuren en ontwerpen halen. Er zijn duizenden aantrekkelijke WordPress-thema's om elk type website te bouwen. Het enige wat u hoeft te doen is u te richten op de belangen van uw doelgroep voordat u het ontwerp voltooit.